top of page
  • Writer's pictureBroadway Finland

TAPAHTUMAN TAKANA – KIMMO

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan. Syyskauden ensimmäisessä uutiskirjeessä vuoron saa Kimmo Räsänen – Broadwayn uusin vahvistus myynti- ja tuotantopuolelle.


Missä olet työskennellyt ennen Broadwayta?

Olen toiminut ääni- ja valoteknikkona yli 15 vuotta niin teatterissa kuin keikoillakin. Ensin vakituisena Tanssiteatteri Raatikossa ja sen jälkeen olen tehnyt teknikon hommia eri firmoille – myös Broadwaylle – ja kaiken kokoisissa tapahtumissa mitä tässä maassa voi vaan olla.


Lisäksi olen työskennellyt Pyroman Oy:llä pyroteknikkona neljissä Euroviisuissa, Vancouverin Olympialaisten päättäjäisissä sekä areena- ja stadionkeikoilla.


Millainen on koulutustaustasi?

Lopullisen sysäyksen alalle antoi vuonna vuosituhannen vaihteessa Sibelius-Akatemian saliäänentoiston koulutusohjelma, jossa päälle kaadettiin melkoinen tietopaketti äänentoistosta. Sitä ennen olin tietysti jo puuhannut bändien ja keikkojen parissa. Stadia AMK:ssa olen suorittanut teatteritekniikan erikoisammattitutkinnon valoista.


Myös tapahtumatuotanto on ennestään tuttua?

Kyllä, teknistä tuotantoa olen tehnyt aiemmin Baltic Circle -teatterifestivaaleille, Tanssin tiedotuskeskukselle, Porvoon Taidetehtaalle ja Ravintola Virginin Oilille. Lisäksi opetan esitys- ja teatteritekniikkaa Metropolia AMK:ssa.


Mitä toimenkuvassasi pitää osata, jotta siinä pärjää?

Isojen kokonaisuuksien hallinta on ehdottoman tärkeää. Laajasta teknisestä osaamisesta on hyötyä, suunnittelussa ja tuotantovaiheessa pitää asioita pohtia kaikilta teknisiltä osa-alueilta. Teknikkotaustasta on paljon etua, se antaa perspektiiviä siihen miten asiat voidaan keikalla tehdä, kuinka paljon tekeminen vie aikaa ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon jo myytäessä keikkaa asiakkaalle, jotta kokonaisuudesta saadaan mahdollisimman toimiva.


Tuottaminen sisältää siis paljon muuta kuin tapahtuman valvontaa paikan päällä?

Suurin osa tuottajan työstä on tehty ennen kuin kalusto ja tekijät lähtevät varastolta keikalle. Tuottajana olen rakennuspäivinä valvomassa että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, mutta tuotantovastuu ei tarkoita sitä että ollaan läsnä keikoilla alusta loppuu. Keikalla vastuu on jo jaettu äänelle, valolle, kuvalle ja somistukselle – kullekin tekijälle oman osa-alueensa mukaan.


Tuotannon lisäksi toimit myös myyjänä?

Itse näen siinä suurta etua asiakkaalle, jos sama henkilö, jonka kanssa keikka sovitaan hoitaa valmistelut siihen pisteeseen että itse tapahtumaa aletaan toteuttaa. Toki sekin toimii, että on erikseen myyjä, joka kaupan varmistuttua siirtää keikan tuottajan käsittelyyn.


Purista vielä toimenkuvasi pähkinänkuoreen?

Tekninen tuottaja toimii linkkinä tapahtuman järjestäjän ja tekniIkoiden välillä. Työhön kuuluvat esimerkiksi palaverit asiakkaan kanssa, tarjousten tekeminen, kaluston ja tekijöiden buukkaaminen, tapahtuman tekninen suunnittelu ja aikatauluttaminen. Myös logistiikan suunnittelu kuuluu toimenkuvaan: pitää varata autot, ja rekat kuljettamaan kalustoa. Välillä varaillaan hotelleja ja lentoja henkilökunnalle. Tärkeintä on pitää hommat rullaamassa niin, että teknikot voivat keskittyä tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla, jolloin asiakas saa parhaan mahdollisen toteutuksen.


Milloin ja miksi tulit Broadwayn palvelukseen?

Aloitin nykyisessä toimessani vasta kesäkuun alussa, mutta olen ollut vierailevana teknikkona Broadwayn keikoilla jo vuosikausia sitten. Broadway on minulle tuttu talo myös asiakkaan ominaisuudessa – siksi tuntuikin helpolta aloittaa täällä nykyisessä roolissani myynnissä ja tuotannossa.


Broadwaylla ymmärretään, että työntekijät ovat firman tärkein voimavara, koska osaava ja hyväntuulinen henkilökunta on loppujen lopuksi se tekijä, joka varmistaa tapahtuman onnistumisen. Ja tuo arvostus myös välittyy selvästi meille kaikille, jotka tapahtumien eteen työtä teemme!


Ollaan yhteydessä!


050 538 9483

bottom of page