top of page
  • Writer's pictureBroadway Finland

KORKEAMMALLA KUIN MUUT

Syyskuun lopussa järjestetyn Avita AudioVisual Expo -tapahtuman maamerkiksi ja kohtaamispaikaksi muodostui suurkaupunkiteeman ympärille suunniteltu Studiotec City. Korkealle kurottavan messuosaston toteutti Broadway Finland.


”Studiotecin kokoisen yrityksen pulmana messuympäristössä on tilankäyttö – rajallisessa tilassa pitää pystyä esittelemään kattavasti sitä kaikkea, mitä edustamme, teemme ja olemme”, pohtii Studiotecin myyntipäällikkö Janne Koivulahti esitys- ja tapahtumatekniikan uusimpia tuulia esittelevässä Avita AudioVisual Expossa, joka järjestettiin syyskuun lopussa Helsingin Messukeskuksessa.


Studiotecin messutoteutuksen kilpailuttamisesta vastannut Koivulahti toteaa, että projektipuoli on noussut yrityksen liikevaihdossa laitemyynnin ohi, ja osaston suuntaviivojakin lähdettiin näin ollen hahmottelemaan suuresta kokonaisuudesta, ei niinkään yksittäisten laitteiden esittelypisteistä.


Messuosaston sijainti antoi mahdollisuuden hallin kokonaiskorkeuden hyödyntämiseen ilman häiriöitä muille näytteilleasettajille. Kuvitusidea New Yorkista jalostui Broadwayn voittoehdotuksessa ”Studiotec Cityksi” – pilvenpiirtäjistä muistuttavaksi kaupunkisiluetiksi, jossa kuvapinnat ovat kurkistusikkunoita asiakkaan edustamiin tuotteisiin.


”Ostimme Broadwayn suunnitelman heti. Se oli tyylikäs kokonaisuus ja mikä parasta, lopputulos oli vaikuttavampi kuin 3D-suunnitelma”, Koivulahti iloitsee. 

”Joskus rajoitteet ovat paikallaan, mutta Broadwaylla on niin kova kokemus, että uskoin heidän tietävän missä raamit ovat. Saatoin antaa jatkosuunnitteluun vapaat kädet.”

Räätälintyötä asiakkaalle

Broadway huolehti Studiotecin messuosaston teknisestä kokonaisuudesta ”avaimet käteen”-pakettina sähkönjakelua myöten, ja toimitti kaikki mekaaniset rakenteet, trussit ja moottorit. Yleisvalaistuksen Broadway toteutti Martinin Rush MH6 -pesureilla.

Messuosaston teknisestä ja visuaalisesta suunnittelusta vastasivat Broadwayn Jani Pellikka ja Hokkuspokkuksen Jaana Ketvell. Pellikan mukaan aikataulutus ja resurssien hallinta suhteessa tehtävien määrään on A ja O. 


”Huoltotiet halliin ovat rajalliset, joten tavara toimitettiin täsmäkuormina ja pystytettiin tietyssä järjestyksessä: ensin kaikki kattoon nouseva muu kalusto, sen jälkeen suuri valoripustuskehikko ja sitten alettiin rakentaa lattiatasoa Hokkuspokkuksen kanssa yhtä aikaa.”


Jaana Ketvell pitää etuna, ettei hallissa ei ollut valmiina rakenteita – näin kokonaisuus voitiin toteuttaa tinkimättömästi asiakkaan tarpeisiin. Esimerkiksi loungen lattia ja penkit räätälöitiin lavarakenteista, jotka somistettiin piiloon. 

”Korotetun lattian alta saatiin vedettyä ristiin rastiin kaikki herkkä kaapelointi näkymättömissä ja suojattuna. Sillä säästyttiin paljaana helposti rikkoutuvien piuhojen vaihtelemiselta messupäivien aikana.”

Saumaton kokonaisuus

Studiotecin Janne Koivulahden mielestä suunnitelmassa yhdistyivät näyttävyys ja toimivuus, ja kokonaistoteutus oli mutkatonta, toimivathan Broadway ja Hokkuspokkus saman katon alla. Avaran osaston esittelypisteet ja lounge linkittyivät saumattomasti yhteen, ja loungebaariin kehiteltiin pientä jännää, tarjoilijoita seuraavista liiketunnistimista VR-kameroihin ja -laseihin.


”Oleskelu- ja tarjoilualueen sijoittaminen osaston keskipisteeksi oli loistoidea, lounge teki osastostamme helposti lähestyttävän, se kutsui viihtymään ja keskustelemaan kiireen keskellä. Lisäksi loungea rajaava matala ’kaide’ toimi samalla pitkänä sohvana, jolle pystyi istumaan esittelypisteidenkin puolelta. Näin asiakas voitiin istuttaa alas juttelemaan aina tarpeen vaatiessa.”


”Studiotec Cityn” vavahduttavin yksityiskohta on yli lähes viidestäkymmenestä Martin Professionalin Face 5 -ledipaneelista rakennettu 14 metrin korkeuteen kohoava videoseinä, jolle ajettiin kuvaa Coolux-mediaserverillä Martinin prosessorin kautta.


”Lopputulos ja visuaalinen tunnelma oli kerrankin jotain aivan muuta kuin perinteisellä messuosastolla!” Koivulahti tiivistää.

bottom of page